Drvene daske za serviranje hrane

Drvene daske za serviranje hrane

Drvene daske za serviranje hrane su popularan izbor za prezentaciju hrane na raznim događajima i u restoranima. One su obično izrađene od različitih vrsta drveta poput oraha, hrasta, bukve i ostale vrste drveta. Osim što su estetski privlačne, drvene daske su čvrste i dugotrajne. Drvo se često koristi zbog svoje topline, prirodnog izgleda i mogućnosti da se prilagodi različitim stilovima posluživanja hrane. Pri odabiru drvene daske za serviranje hrane, važno je obratiti pažnju na nekoliko faktora:
  • Materijal: Različite vrste drveta imaju različite karakteristike i estetiku. Na primjer, orah je izdržljiv i ima bogatu boju, dok hrast ima prirodnu otpornost na vlagu.
  • Veličina i oblik: Daske mogu biti različitih veličina i oblika, od malih okruglih za serviranje sireva do velikih pravougaonih za serviranje glavnih jela.
  • Završna obrada: Daske se mogu obrađivati različitim premazima kako bi se zaštitile od vlage i produžio njihov vek trajanja. Premazi poput BIO ulja (food contact) jestivog ulja ili voska su česti.
  • Higijena: Drvene daske  zahtevaju posebnu negu kako bi se održala higijena. Preporučuje se redovno čišćenje i dezinfekcija, posebno ako se koriste za serviranje različitih vrsta hrane.
  • Estetika: Drvene daske mogu dodati estetsku vrednost prezentaciji hrane. Razmislite o tome kako će se daske uklopiti u ambijent i stil serviranja hrane. Pogledajte neke od najtraženijih modela ovde.

Kada koristite drvene daske za serviranje hrane, važno je voditi računa o njihovom održavanju kako bi se produžio njihov vek trajanja i osigurala higijena.

Keka & Nana

Pogledajte – Instagram objavu ovde

No comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *